Shogun 7 – paras kuvanlaatu mitä Atomoksen monitoritallentimissa on nähty

Atomos on julkaissut viimeisimmän AtomOS 10.3 -version Shogun 7 -monitorille. Monitorin innovatiivisen 360 zone backlight systemin mahdollisuudet on maksimoitu, mikä parantaa näytön dynaamista aluetta sekä HDR:ssä että SDR:ssä (3000nit maksimikirkkaus +/-10%). AtomOS-päivitys parantaa siis huomattavasti entisestään Shogun 7:n laatua.

3000nit maksimikirkkaus (peak brightness) on automaattisesti käytössä PQ- ja HLG-tiloissa. Rec.709- ja natiivitilassa se tulee manuaalisesti asettaa. Erittäin kirkkaassa päivänvalossa suositellaan kuitenkin 1500nit daylight-tilaa Rec.709- ja natiivitilassa niin, että kirkkaus on säädetty maksimiin.

Uudistus on tarkoitettu dynaamisen alueen laajentamiseen yhdessä dynaamisen takavalokontrollin avulla. Tästä johtuen kirkkauden lisääntyminen ei tarkoita, että koko näytön kirkkaus kasvaisi, vaan mustat alueet syvenevät entisestään ja kirkkaat alueet ovat maksimissaan mainitun 3000nit (+/- 10%). Atomos analysoikin laadun kuva kuvalta optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi (scene based analysis). Tämä on tärkeä innovaatio verrattuna moniin muihin kirkkaisiin monitoreihin.

Dolby Vision Live

Kuvapohjaisen analyysin kautta mahdollistuu myös Dolby Vision Live -liitäntä AtomHDR-valikossa. Tämän avulla kuvaa voi toistaa HDMI:n kautta yhteensopivissa Dolby Vision näytöissä.

Myös 2kp240 RAW on tuettu SDI:n kautta Sony FS700- (RAW.päivityksen kanssa), FS5-, FS5 MkII-, FS7 MkI/II- (XDCA-FS7 expansion packin kanssa), Panasonic Varicam LT- ja EVA-1-kameroissa.

LUE LISÄÄ ATOMOKSEN SIVUILTA