8K näkyy voimakkaasti Blackmagicin uusissa tuotteissa. Kokosimme tähän NAB:n alla tulleet julkistukset.

HyperDeck Extreme 8K HDR

HyperDeck Extreme 8K HDR jatkaa luotettavan HyperDeck -tuoteperheen sarjaa. HyperDeck Extremessä on sisäinen välimuisti, 3D LUTit, natiivi 8K ja HDR tuki. Laitteen hallittavuus on erinomainen fyysisten Play Stop ja Record nappien sekä suuren kosketusnäytön ansiosta. Tallentimessa on kosketusnäyttö ja ”JOG wheel”, joten esimerkiksi timelinelle liikkuminen on tehty helpoksi. Tallennetun materiaalin saa siirryttyä vauhdikkaasti FTP-yhteydellä (10G Ethernet-liitäntä) arkistoon tai työlevyille.

HyperDeck Extreme Control (lisäohjain) tuo perinteiset nauhuri-tyyppiset ohjainominaisuudet editointimahdollisuuksineen.
HyperDeck Extreme Control pystyy ohjaamaan kahdeksaa tallenninta RS-422 yhteyden avulla.

HyperDeck Extreme 8K HDR

ATEM Constellation 8K

ATEM Constellation 8K on UHD kuvamikseri, josta ei vääntö lopu aivan heti. 4 M/E mikseri sisältää 40kpl 12G-SDI sisääntuloa ja 24kpl 12G-SDI AUX ulostuloa, 4 DVE, 16 ATEM Advanced Kromakeyeriä, 4 media playeriä, 4 erillistä monikuvajakajaa, 2 SuperSource -prosessoria, ja jopa formaatin muuntimen kaikissa sisääntuloissa.

Ääniäkään ei tässä supermikserissä ole unohdettu. 156 kanavaisella Fairlight äänimikserillä voidaan miksata SDI embedded ja MADI äänet sekä videoulostuloihin, että kahteen erilliseen 32 kanavaiseen stereo MADI väylään. Mikseri on Softa-ohjauspaneelin lisäksi yhteensopiva kaikkien ATEM -mikseripaneeleiden kanssa.

ATEM Constellation 8K

 

Teranex Mini SDI to HDMI 8K HDR

Teranex Mini SDI to HDMI 8K HDR on 8K SDI- HDMI muunnin kaikille HD, UHD ja 8K formaateille aina 4320p60 formaateille saakka. Konvertterissa on neljä HDMI 2.0 ulostuloa downconverttereilla, HDR formaatit, ja 33 pisteen 10-bittiset RGB LUTit. Hyvän lisän tuovat aaltomuoto-, vektori-, parade- ja histogram -videoskooppi, sekä monitorin kalibrointi-probe.

  Teranex Mini SDI to HDMI 8K HDR

MultiDock 10G

MultiDock 10G on räkkiasenteinen vaihtolevykehikko, jossa on neljä paikkaa SSD-levyille.  Kehikko liitetään nopean USB-C-liitynnän kautta editointikoneeseen, tai vaikkapa uuteen HyperDeck Extreme 8K HDR -tallentimeen. MultiDock 10G on kehitetty varta vasten TV- ja elokuvakäyttöön, ja sen avulla voidaan editoida suoraan levyiltä. Kehikossa on sisäänrakennettu virtalähde sekä kaksi USB-C-liitintä. Kerralla voidaan käyttää joko kaikkia levypaikkoja erikseen, tai 2+2 jaetussa käytössä kun tarvitaan todella suuria levynopeuksia. Vapaana olevia slotteja voidaan käyttää myös varmuuskopiontiin.

DaVinci Resolve 16

Katso videolta DaVinci Resolven uudet ominaisuudet:

DaVinci Resolve Editor Keyboard

DaVinci Resolvelle on tullut nyt myös ammattilaiskäyttöön tarkoitettu näppäimistö. Näppäimistöllä editoiminen on tehty nopeaksi, sillä molemmat kädet ovat käytössä pelkän hiiren sijaan. Editointiin tarkoitettujen nappuloiden lisäksi näppäimistössä on sisäänrakennettu Jog-pyörä.

Fusion 16

Fusion 16 sisältää päivitetyn ja entistä modernimman käyttöliittymän, sekä merkittävästi paremman suorituskyvyn. Fusion 16:ssa on  lisätty GPU- ja OpenGL -väylien määrää, joten työskenteletpä paikallisesti tai clientilla, saat reaaliaikaisen kontrolloitavuuden tarpeisiisi. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää aikasi odottelun sijasta työskentelyyn. Fusionin nopeus mahdollistaa jopa VR lasien käytön ja silti 90 fps nopeuden.

Lue lisää Blackmagicin sivuilta

Pocket Battery Grip

Uudessa Pocket Camera akkukahvassa on paikat kahdelle L-sarjan akulle. Kahvan avulla Pocket Cinema Camera 4K:lla voi kuvata yli kaksi tuntia ilman akun vaihtoa. kahva istuu luontevasti kameraan, ja akkuja voi ladata myös kameran 12V DC -liitännän kautta.

Lue lisää Blackmagicin sivuilta

URSA Mini Pro 4.6K G2

Ursa Mini Pro 4.6K G2 sisältää kaikki samat herkut, kuin edeltävä versio Ursa Mini Pro:sta, ja se soveltuu hyvin kaikkiin ammattituotantoihin. Kameran prosessointikyky on parempi ja siinä on uusi Super 35 4.6K kenno. Se tukee natiivisti Blackmagic RAW -formaattia ja suuria kuvataajuuksia aina 300fps asti.

Lue lisää artikkelistamme