Fiilex käyttää kaikissa valoissaan itse kehittämiään LED-chippejä. Matrix II RGBW-paneelissa jokainen LED-chip tuottaa tietyn osan valon aallonpituudesta, ja kun chipit yhdistetään sarjaksi, ne tuottavat laajan ja syvän värisävyvalikoiman. Fiilex Matrix II RGBW-paneelissa on neljä eri ohjaustilaa: CCT, HSI, RGBW ja Gel Presetit, joten värisävyjä löytyy moniin eri käyttötarkoituksiin.

Matrix II RGBW syö tehoa noin 340W, ja tuottaa reilusti yli 1K verran tehoa (vrt perinteinen tungsten soft valo). Valossa on neljä Dense Matrix LED-klusteria, jotka ovat asennettu ns ”heijastinkammioon”. Valon edessä on integroitu diffuusori. Uuteen valoon on saatavilla hyvin lisävarusteita, kuten lisäoptiikka, soft box (DoPchoice Octa 3′) yms. Tätä monipuolista valoa voidaan käyttää sekä etuvalona (Quad-Fresnel linssin avulla, joka lisää intensiteettiä 3x), että takavalona.

Matrix II on saatavana myös ”tunable white” mallina. Fiilex Matrix II Tunable White ja RGBW -paneelit ovat mekaanisesti kestäviä, joten ne soveltuvat hyvin muun muassa vuokrakäyttöön ja ulkotuotantoon. Valo on himmennettävissä 100-0% välillä, CUE-arvo on säädeltävissä (green/magenta +-0.25), ja värilämpötila on säädettävissä  2800-10000K välillä (tunable white: 2800-6500K). Matrix II ”tunable white” malli on käyttäjälle, joka hakee kustannustehokkaampaa valaisinta, joka tuottaa korkealaatuista valkoista valoa (RGBW CRI >92, tunable white >96).

Matrix II valaisimien runko on tehty korkealaatuisesta alumiinista ja rungon kumireunukset toimivat iskunvaimentimena, joten valo soveltuu hyvin rajumpaankin käyttöön.