Mediatrade toteutti Haaga-Helia Pasilan toimipisteen AV-studioiden päivityksen.

Projekti sisälsi olemassa olevan studion ja siihen liittyvän laitteiston lisäksi urheilujournalismin koulutusohjelmaan liittyvien radio- ja TV-studioiden siirron Vierumäen toimipisteestä Pasilaan. Samalla päivitettiin kalustoa tarpeen mukaan. Isona haasteena olivat eri puolella taloa sijaitsevat studiotilat joita olisi tarkoitus käyttää yhteisestä ohjaamosta. Apuna käytettiin talon olemassa olevaa runkokuituverkkoa, jota täydennettiin uusilla kuituvedoilla. Systeemin sydän joka studiotilaan on ohjaamo, missä sijaitsee audio- ja videomikserit, sekä monitorointi.

Vanhan AV-studion osalta päivitys tarkoitti kattokiinnitteisten kauko-ohjattavien kameroiden päivitystä HD-versioihin ja valaistuksen muuttamista LED-pohjaiseksi. Kameroiksi valikoitui Panasonic AW-HE50SE-mallit joita ohjataan suoraan videomikseristä ja valoiksi Litepanels Sola4-valot. Samalla luovuttiin vanhasta himmenninjärjestelmästä ja se korvattiin erillisellä DMX-ohjaimella. AV-studio on ohjaamon välittömässä yhteydessä, joten kaapeloinnissa pysyttiin perinteisissä ratkaisuissa.

TV-studio on monikäyttötila ja sijaitsee ohjaamosta katsoen talon vastakkaisella puolella. Studion kamera- ja ääniyhteydet ohjaamoon toteutettiin Telecastin Copperhead ja Adder kuitulinkeillä. Kameroina toimivat jo ennestään hankitut Canon XF305 joille rakennettiin hybridikuituyhteys. Äänikanavia saadaan siirrettyä jopa 16 studiosta ohjaamoon. Lisäksi kuiduissa kulkee intercom, sekä paluukuvayhteys studiomonitorille.

Radiostudio on toiminnallisesti oma kokonaisuutensa mitä täydentää kaksisuuntaiset kuva ja ääni yhteydet ohjaamoon. Radiostudion kuva- ja ääniyhteydet toteutettiin Telecast T-POV kuitulaitteistolla.

Ohjaamon sydämenä toimii monikäyttöinen videomikseri, Broadcast Pix Mica. Mikseri sisältää klippitoistimen ja grafiikkaominaisuudet, sekä kameroiden kauko-ohjauksen. Audiomikserinä toimii Behringer x32. Tallennus hoidetaan Blackmagic Hyperdeck Studio Pro tallentimella ja kaikki muuntimet ja jakovahvistimet ovat Blackmagicin miniConverter tai openGear -valikoimasta.

Päivitysprojekti toteutettiin avaimet käteen tyyppisenä kokonaisratkaisuna hyödyntäen joiltain osin olemassa olevaa tai talon puolesta hankittua laitteistoa.