Vintenin ja Sachtlerin yhteistyönä kehitetty Flowtech 75 jalusta edustaa uuttaa ajattelumallia perinteisillä jalustamarkkinoilla. Uusi jalusta on teknisesti edistyksellinen ja tarkoitettu nopeaan tuotantoon, jossa siirrytään vauhdilla paikasta toiseen. Flowtech 75 sopii hyvin muun muassa dokumentti-, video-, elokuva-, live- ja luontokuvauksiin. Uutuutta mainostetaankin maailman nopeimpana jalustana.

Flowtech 75 jalusta on erinomainen valinta monien kameroiden kanssa; ARRI Alexa Mini, Sony PXW-FS5 ja PXW-FS7 II, RED Raven, Scarlet-W, Blackmagic URSA Mini Pro, Canon EOS C100/200/300 Mk II ja Panasonic EVA1 jne.

Hiilikuituinen Flowtech 75 on kevyt ja kestävä, ja se on suorituskyvyltään ällistyttävä. Jalusta on matalimmillaan aivan lattian tasossa, ja korkeutta voi säätää 26-153cm (nestepään kanssa >170cm) välillä. Jalusta menee pieneen tilaan kuljetuksen ajaksi (68cm).

Pienenä, mutta tärkeänä yksityiskohtina jalustasta löytyy kaksi 3/8″ kierrepaikkaa esimerkiksi vipuvarrelle, johon on helppo kiinnittää vaikkapa monitori. Jalusta on rakennettu muodoltaan siten, että se rasittaa mahdollisimman vähän olkapäätä, ja jalat kiinnittyvät toisiinsa magneeteilla, joten jalustan kasaaminen on todella näppärää. Ja mikä tärkeintä, jalusta kestää käyttökerrasta toiseen, Flowtech-jalustaa on kestotestattu (30 000 kasausta ja 1,5 miljoonaa lukituskertaa) eri olosuhteissa: mudassa, sateessa, suolavedessä, lumessa, hiekassa, joten Sachtler/Vinten myöntävät jalustalle pidennetyn takuuajan.

2-osaista jalustaa voi käyttää myös ilman keskitason levitintä, jolloin se on matalimmillaan vain 26cm korkeudella, ja jalusta lukittuu eri asentoihin, joten sitä on myös turvallista käyttää.

Flowtech-jalustan voi ostaa erikseen tai jalusta-nestepää kitteinä. Nestepäinä ovat tutut ja laadukkaat 75mm vaihtoehdot: Sachtler System Ace XL, FSB4, FSB 6, FSB 8 ja Vinten Vision Blue, Blue 3 sekä Blue 5.

Jalustan speksit:
2-osainen hiilikuitujalusta pikalukituksilla, keskitason levittimellä ja kumitassuilla
Kantavuus: 20 kg (44 lb)
Kupin koko: 75 mm (100mm malli tulossa myöhemmin)
Materiaali: Hiilikuitu
Paino (vain jalusta): 2.9 kg
Paino (Jalusta, keskitason levitin ja tassut): 3.5kg
Korkeus min/max
Ilman keskitason levitintä: 26 -153 cm
Keskitason levittimen kanssa: 63 – 157 cm
Kuljetuspituus: 68 cm
2-osainen