”Gurulle riittää Remington, mutta luova yhteisö ansaitsee ratkaisun joka tukee yhdessä tekemistä”

Meistä jokainen on jo vuosia työstänyt artikkeleita, grafiikkaa, Somea ja Exceleitä verkotetussa ympäristössä, mutta suomalaisen ohjelmatuotannon erikoisuus on se, että kuvan ja äänen editointi halutaan edelleen hoitaa erillisillä työasemilla, omilla irtokovalevyillä.

Käyhän se niinkin, useimmat ohjelmat valmistuvat aikanaan, mutta verkotetun editoinnin monet edut jäävät saavuttamatta. Uskallamme jopa väittää, että taloudellisten irtolevyjen käyttö voi lopulta tulla koko organisaatiolle kalliimmaksi kuin kymmenkertainen kertainvestointi verkotettuun järjestelmään.

Mitkä sitten ovat verkotetun tuotannon edut?

Tämän päivän tuotantoprosessi on oikeastaan bittien hallintaa. Ja siinä kultainen sääntö on se, että mitään toimintoja ei pitäisi tehdä montaa kertaa. Transkoodaukset ja kopioinnit heikentävät laatua, turhauttavat ja vievät pohjaa luovuudelta. Verkotetussa järjestelmässä se mikä järjestelmään kerran siirretään, on heti kaikkien käytettävissä.

Verkotettu järjestelmä edellyttää serveriä. Eikä editointiin suunniteltu serveri ole mikään levypakka. Se on patentoituihin ominaisuuksiin pohjautuva ratkaisu, joka optimoi eri projektien tilantarpeen, käyttäjäoikeudet, nopeudet ja yhteydet eri työasemille. Siinä tiedostojen säilyvyys on aina varmistettu (RAID 5/6)ja se voidaan liittää osaksi median hallinta- ja arkistointijärjestelmiä. Työryhmäserveri sopii yhtä hyvin Adoben, Avidin, FCP:n tai Ediuksen alustaksi, parhaimmillaan samaan aikaan useallekin eri ohjelmistolle. Se liitetään työasemiin 1/10 GB-Ethernet-verkolla. Verkossa työasemat ovat tasa-arvoisia. Voit valita minkä tahansa vapaan työaseman ja työstää projektiasi siinä.

Ennen kaikkea työryhmäserveri mahdollistaa sen, että useampi tekijä voi samaan aikaan käsitellä samaa aineistoa. Leikkaajat, assistentit, äänihemmo, graafikko, ohjaaja ja tuottaja voivat tutkia ja käsitellä aineistoa. Ja jos ohjelmistot sen sallivat, tehdä interaktiivisia päätöksiä sisällöstä. Se on yhteistoimintaa. Se nopeuttaa tuotantoa ja parantaa laatua. Versiointi eri jakelualustoille on oleellisesti helpompaa

Työryhmäserveri, kuten Avidin ISIS on ryhmätyön ensimmäinen ja tärkein askel. Sen ympärille on kehitetty hallintaohjelmistoja, jotka parhaimmillaan mahdollistavat serveriin taltioidun materiaalin etäeditoinnin pilven välityksellä. Tai arkistointiohjelman, joka ”parkkeeraa” kesken olevan ohjelman kaiken materiaalin ja kaikki editointipäätökset halvalle peruslevylle, josta ne ovat taas nopeasti ladattavissa työryhmäserverille projektin jatkuessa.

Miten edetä työryhmäeditointiin?

Selvitä ensin verkotettavien työasemien määrä ja se, kuinka paljon levytilaa tarvitset. Mieti myös, mikä on tuotantoformaattisi jatkossa. 4 K edellyttää serveriltä aika lailla enemmän tehoja kuin esim. XDCam HD.

Ohjelmien ja kuvatun materiaalin varmistukset ovat aika monella uskon asioita. Mieti miten arvokasta on tuottamasi materiaali ja miten paljon hakutietoa sinulla on siihen liitettäväksi. Soveltuvatko ohjelmasi esitettäväksi uusilla kanavilla? Saisiko materiaalista lisää tuottoja?

Meiltä saat tiedon eritasoisista varmistustavoista levyillä ja nauhoilla.

Järjestelmän rahoitus:

Työryhmäeditointiin siirtyminen on investointi. Sen tarkoituksena on, että tuotatte parempia ohjelmia tehokkaammin. Alkuinvestointi voi kuitenkin olla mittava. Siksi tarjoamme erilaisia rahoitusratkaisuja. Suoraan voimme rahoittaa hankintasi jopa 12 kuukaudeksi, leasing-sopimuksella esim. 36 kuukaudeksi. Luonnollisesti teemme jokaisen rahoituspäätöksen yksilöllisesti.

Tuki:

Tuemme yli 500 editointityöasemaa Suomessa. Mediatrade-tuen voit ostaa vuosisopimuksena tai tuntiveloituksena. Valmistajien tuet ovat vuosisopimuksia.

Onko editointiympäristösi muuten kunnossa?

Mediatradesta saat kaiken, mitä editointiin tarvitset: ohjelmistot editointiin ja värimäärittelyyn, työasemat, kalibroidut monitorit, liitäntäyksiköt, audiolaitteet ja nostopöydät.

Tule tutustumaan editointiratkaisuihimme!

Linkkejä joita kannattaa käydä katsomassa:

Työryhmäserveri: https://www.mediatrade.fi/tuotemerkit/avid/301

Työryhmäratkaisut: https://www.avid.com/US/products/interplay-production.

”Vihreä” levyarkistointi: http://www.diskarchive.com/