Asiakkaanamme oli media-alan oppilaitos pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Koululla oli ennestään käytössään vanha Avid Unity MediaNetwork -järjestelmä, jonka oli katsottu tulleen tiensä päähän.

Asiakas päätti tilata Mediatradelta kokonaisratkaisuksi mediahallintaan Avid Interplay -järjestelmän, joka koostuu Avid Interplayn palvelimesta ja Avid ISIS 5500 -storagesta. Järjestelmän kokonaiskapasiteetiksi tuli 64TB.

Projektimme oli luonteeltaan kolmivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa toimitimme paikan päälle tarvittavat palvelimet, asensimme ne laitekaappiin, alustimme storagen ja konfiguroimme järjestelmän toimintavalmiuteen.

Toisessa vaiheessa teimme asennusimagen Media Composer -videoeditointityöasemasta, joka jaettiin verkkopohjaisesti kaikkiin koulutusluokan pariinkymmeneen työasemaan. Tämän jälkeen konfiguroitiin järjestelmän keskustelemaan työasemien kanssa ja asennettiin myös lisenssipalvelin, joka hallinnoi Avidin ohjelmistolisenssejä. Lopuksi järjestelmän toimivuus testattiin ja varmistettiin, että verkon kaista on riittävä videoeditointiin.

Kolmas vaihe oli käyttöönottokoulutus, jonka Avidin edustaja tuli pitämään oppilaitokselle. Kouluksessa opetettiin järjestelmän käyttö avainhenkilöille, jotta ylläpito jatkossa voitaisiin hoitaa talon omin voimin. Tätä seuraa myös jatkokoulutus, jossa kouluttaja käy läpi oppilaitoksen toimintatavat ja etsii yhteistyössä opettajakunnan kanssa sopivat työnkulut median hallinnointiin, kansioiden nimeämisiin, käytettäviin formaatteihin sekä muihin käytännön asioihin.

Koulutuksen jälkeen järjestelmä on valmis käyttöönotettavaksi ja oppilaitoksen omalla henkilökunnalla on edellytykset sen ylläpitoon. Mediatrade on luonnollisestikin käytettävissä ongelmatilanteissa ja tulevaisuudessa myös järjestelmää laajennettaessa sekä versiopäivitysten yhteydessä.